Квитова и Азаренка не срещнаха проблеми, за да оформят сблъсък помежду си в Индиън Уелс!

от в 06:37 на 09.10.2021
Калоян Соколов

Петра Квитова определено не прави най-силния си сезон в Тура, като трябваше да пропусне и немалък брой състезания заради травми, но двукратната шампионка от Уимбълдън изглежда в отлична кондиция на Индиън Уелс, където стартира с безкомпромисна победа над Аранча Рус в откриващия си двубой на турнира - 6:2 6:2.

Квитова стартира на високи обороти, докато нейната съперничка имаше проблеми да издържа на наложеното темпо и бързо се оказа догонваща с 0:4 гейма. Непоставената тенисистка все пак съумя да се разпише в резултата, но признаци за напаравата на обрат липсваха и частта скоропостижно отиде в актива на фаворитката.

Чехкинята трябваше да отразява точки за пробив още в началото на втория сет, а впоследствие не се възползва от своите шансове и квалификантката поведе с 2:1, само че последва светкавичен обрат, защото следващите пет гейма бяха в актива на бившата номер две и така тя с лекота продължи към следващия етап на надпреварата.

Там нейна съперничка ще бъде друга шампионка от Големия шлем, а именно Виктория Азаренка. Беларуската отстрани Магда Линет, макар че имаше известна доза късмет да го стори. Полякинта доминираше в дебютните минути и заслужено получи възможност да сервира за преднина в сетовете при 5:3 в своя полза, ала точно тогава започна да изпитва сериозни физически проблеми, което позволи на Азаренка да спечели следващите седем гейма и принуди световната номер 54 да се откаже от двубоя - 7:5 3:0 и отказване на Линет.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Квитова и Азаренка не срещнаха проблеми, за да оформят сблъсък помежду си в Индиън Уелс! Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория азаренка | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook