Мачове на живо
Очаквано начало 15:00ч.
Григор Димитров
Ян-Ленард Щруф

Квитова надделя над Бертенс и е на финал

от в 20:09 на 27.04.2019
В
Петра Квитова победи Кики Бертенс със 7:6(3) 3:6 6:1 и се класира на финала на Porsche Tennis Grand Prix.

Чехкинята показа силна игра и заслужено след повече от кстегоричен трети сет си гарантира място на финала.

Първата част започна с ранни брейкове за двете като при 2:2 те вече си бяха разменили по едно подаване. Оттогава нататък повече пробиви нямаше, а преди да се стигне до тайбрек Петра пропиля и един сетбол при 5:4. В дългия гейм обаче Квитова натрупа ранен аванс и той се оказа напълно достатъчен въпреки лекия ѝ спад, като така в крайна сметка чехкинята откри сметката си.Втората част започна зле за Петра, която на два пъти загуби подаването си. Това се оказа и напълно достатъчно за Бертенс, която сервира повече от добре и давайки общо едва четири точки в последните си няколко гейма се добра до изравняване на сетовете.

Подемът в играта на холандката обаче бързо изчезна, а след като изпусна аванс от 0:40 да върне натрупания пробив пасив при 2:0, тя за втори път предаде подаването си, а така в крайна сметка и изостана с 0:4. Оттогава нататък срещата само се доигра, а по този начин след 6:1 Квитова се добра до финала в Щутгарт.

https://twitter.com/WTA/status/1122164775545217024?s=19

На финала Петра ще се изправи срещу класиралата се служебно - Анет Контавейт, след отказването на Наоми Осака. Чехкинята и естонката са играли общо пет пъти, а Квитова води с 3:2 в общите срещи помежду им.

Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Квитова надделя над Бертенс и е на финал В

Коментари

Следвайте ни в Facebook