Квитова: Няма да участвам на Billie Jean King Cup, беше твърде тежка година

от в 13:25 на 20.09.2021
Диана Андреева

Чехия ще приеме в периода от първи до шести ноември най-големите имена в женския тенис. В столицата Прага един срещу друг ще се изправят отборите на страните, намерили място във финалите на Billie Jean King Cup 2021. Но местните почитатели няма да могат да се насладят на играта, с която разполага една от най-добрите им състезателки - Петра Квитова. За трудното решение да не представлява родината си Квитова сподели в кратко интервю, а ето какво точно разказа тя:

"Уведомих капитана на националния отбор, че няма да участвам в Billie Jean King Cup. Ще се включа в още два или три турнира до края на сезона и след това ще се отдам на почивката. Тази година беше доста тежка за мен както във физическо, така и в психологическо отношение. Претърпях редица контузии и на тялото ми му е все по-трудно да се справя с това. Разбира се, решението не бе никак лесно, но трябва да поставям на първо място себе си, тъй като вече не съм сред най-младите тенисистки в Тура.

Чехия разполага с много талантливи млади състезателки и съм сигурна, че ще се справят добре на турнира, въпреки моето отсъствие. Много бих искала да участвам, естествено, но трябва да си дам почивка, за да успея да се възстановя и да съм сигурна, че ще съм част от Тура възможно най-дълго. Цялото това стоене в балони ме изтощи психически. Да играем без публика за мен е като тренировка, а аз не съм от играчите, които изпитват хубави чувствам към подготовките.", завърши Квитова. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова: Няма да участвам на Billie Jean King Cup, беше твърде тежка година Диана Андреева
Теми:  
били джийн кинг | квитова | петра квитова | фед къп

Коментари





Следвайте ни в Facebook