Квитова потегли на Ролан Гарос с двусетова победа

от в 13:14 на 28.09.2020
Марк Хаджижеков

Петра Квитова стартира участието си на Откритото първеснтво на Франция с двусетов успех. Седмата поставена в основната схема надделя над Осеан Доден след 6:3 7:5. Във втория кръг в Париж Петра ще се изправи срещу Болсова или Паолини. 

Двете тенисистки демонстрираха константно ниво на начален удар в началото на двубоя. Разковничето дойде при 4:3, когато Квитова реализира фундаментален пробив, позволил ѝ впоследствие да се откъсне напред в отделните части на срещата. 

Левичарката продължи да подлага сервис геймовете на своята опонентка под натиск, като чехкинята стартира втория сет с още един пробив. Последва обаче промяна на статуквото, след като Доден заигра значително по-освободено, което позволи на представителката на домакините на върне брейка. 

Все пак отново се стигна до решителен късен пробив, като при 5:5 Квитова отново повиши равнището си, за да се поздрави с нов спечелен гейм на ретур. Не след дълго чехкинята затвори мача на собствен начален удар, за да се класира за втория кръг на Ролан Гарос. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова потегли на Ролан Гарос с двусетова победа Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook