Квитова продължава силното си представяне

от в 16:17 на 06.07.2019
В


Петра Квитова запази чиста своята сметка и продължава все още да не е загубила нито сет на тазгофишния Уимбълдън. Днес чехкинята показа стабилна игра срещу 27-годишната Магда Линете и за 1 час и 9 минути Петра успя да се наложи с 6:3 6:2. Повреме на днешния си мач Квитова допускаше непредизвикани грешки от форхенд, подобно на миналите си два мача, ала все пак съумя да спечели срещата и то без големи затруднения. Все пак, макар и да загуби доста категорично, полякинята показа добра игра през турнира след няколко лесни победи, ала трудния жребий се оказа непосилен за нея.



През първия сет Петра допускаше грешки, ала благодарение на несигурността на полякинята Квитова все пак успя да се наложи. Решаващо за тази част беше пробива на 6-тата в света чехкиня при 1:1, като впоследствие Линете спаси четири сетбола, но при петия такъв не издържа и предаде сета.



Във втората част на мача Квитова беше доста по-уверена в себе си, макар че отново имаше проблеми с форхенда си. Чехкинята пропиля два брейкбола още в първия гейм, ала впоследствие успя да се наложи при сервис на Магда на два пъти. Именно с двата пробива тя излезна напред в резултата с 5:2, а по-късно затвори и  частта с 6:2.

https://twitter.com/Wimbledon/status/1147466227222228992?s=19

Така макар и да показа добра игра полячката не успя да спре Квитова, която продължава към осминафиналите, където ще срещне Слоун Стивънс или Йоана Конта.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова продължава силното си представяне В

Коментари





Следвайте ни в Facebook