Квитова с титла в Щутгарт след победа над Контавейт

от в 19:12 на 28.04.2019
В
Петра Квитова е новата шампионка в Щутгарт. Чехкинята игра страхотно през цялата седмица, а днес на финала в два последователни сета надделя над Анет Контавейт след 6:3 7:6(2).

Това е втора титла за петата в света през сезона, след като по-рано тя спечели и в Шанхай, а по този начин стана и първата, която спечелва втори трофей през сезон 2019.



В мача Квитова сервира на високо ниво и със сигурност сериозната разлика между двете дойде именно при първото подаване, където освен че чехкинята вкара 70% от началните си удари срещу едва 56% на съперничката си, тя спечели и 3/4 от разиграванията си при първо подаване срещу 57-те% на Анет.

През първата част двете се движиха изключително равностойно, а въпреки че Контавейт трябваше да отразява точки за брейк още в първия гейм, двете се опазиха цели пет подавания от пробиви. Първата, която наруши последователността, беше Квитова, която се възползва от спад в играта на естонската си съперничка, и реализирайки единствения пробив в сета, надделя в първата част.

През втория сет тенденцията с добрите сервиси тотално изчезна, а четири от първите пет гейма бяха брейкове. Все пак двете стабилизираха подаваниятата си, а до 5:4 на никоя от двете дори не им се наложи да спасява точки за пробив. Тогава обаче дойде изключително критичен момент за Петра в мача, която имаше не леката задача да спасява два сетбола, които сякаш бяха дошли от никъде. Чехкинята обаче показа сериозни нерви и по прекрасен начин се справи с тежката задача.

По този начин тя си гарантира и продължаване на сета, а оттогава двете закономерно се добраха до тайбрейк, където безспорно играещата по-добре Квитова бе абсолютно безкомпромисна и след рано натрупан аванс от 6:0 точки, очаквано за състезателка от нейния калибър, не допусна изненади, като по този начин тя успя да триумфира с титлата в Щутгарт!

https://twitter.com/WTA/status/1122527535688904704?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова с титла в Щутгарт след победа над Контавейт В

Коментари





Следвайте ни в Facebook