Квитова ще спори за титлата в Доха за втора поредна година след успех над Пегула

от в 18:35 на 05.03.2021
Мирела Николова

Световната №10 Петра Квитова се класира за втори пореден финал на надпреварата от категория WTA 500 в Доха, след като през миналата година отстъпи на Арина Сабаленка във финалния сблъсък. Днес чехкинята се наложи с 6:4 6:4 над Джесика Пегула, а в съботния ден ще се изправи срещу Гарбине Мугуруса в опит да спечели своя първи трофей от близо две години насам, когато триумфира с титлата в Щутгарт. 

В откриващата част Квитова си осигури ранна преднина и се оттегли на първата почивка в мача с пробив аванс. Той обаче не трая дълго, тъй като бе моментално върнат от противничката ѝ, която успяваше да пласира мощни удари в близост до линиите, които да разбалансират играта на чехкинята и да предизвикат пропуск от ракетата ѝ. В края на сета последва серия от общо 3 разменени пробива, победителка от която излезе бившата номер 2 в световната ранглиста, за да успее гейм по-късно да затвори първата част в своя полза.

Вторият сет започна обнадеждаващо за Пегула, която на 2 пъти се откъсваше напред в резултата с брейк. Противничката ѝ обаче намери начин да възстанови паритета в геймовете след солидна игра от дъното на корта, придружена със смразяващ форхенд уинър и директна точка от сервис. Неутрализирайки изоставането си от 2:4, Квитова не отпусна нито гейм повече на своята опонентка и си запази място в битката за трофея след 78 минути престой на корта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова ще спори за титлата в Доха за втора поредна година след успех над Пегула Мирела Николова
Теми:  
wta | гарбине мугуруса | джесика пегула | доха | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook