Квитова спаси два мачбола и откри кампанията си в Сидни с победа

от в 07:54 на 10.01.2022
Диана Андреева

Двукратната шампионка от Големия шлем Петра Квитова не се намира във върховата си форма, имайки се предвид доминацията й от миналото, но днес все пак демонстрира класата си и се поздрави с успех на старта в Сидни. Аранча Рус се опита да се противопостави на бившата световна номер две, но силите й достигнаха до спечелването на едва един сет и нидрландката отстъпи след 3:6 7:6(4) 7:5.

Денят със сигурност не беше на късмет за Квитова, която често пъти не намираше очертанията на корта с милиметри. Същевременно началният удар на чехкинята й създаваше допълнително проблеми и тя преминаваше през сериозни изпитания, опитвайки се да печели подаванията си. Играта на ретур, която Петра демонстрираше, също бе далеч от безпогрешна, ала в крайна сметка тя все пак напусна корта в ролята на победителка, а в следващия си мач двукратната шампионка от Големия шлем ще се изправи срещу Астра Шарма или Онс Жабер.

Рус - опонентката на Квитова днес, също не демонстрира тенис на високо равнище. Тя имаше моменти на абсолютна доминация, но твърде непостоянната й игра й коства скъпо. Макар че добави първия сет на своя сметка и разполагаше с два мачбола, световната номер 66 не успяваше да овладее обзелите я емоции и именно вълнението заличи шансовете й за успех над Квитова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова спаси два мачбола и откри кампанията си в Сидни с победа Диана Андреева
Теми:  
wta | квитова | обзор | петра квитова | сидни | тенис турнир в сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook