Квитова за Уимбълдън, чувството да играеш на трева и мача със Стивънс

от в 19:56 на 27.06.2021
Диана Андреева

Петра Квитова взе участие в първото си интервю прен 2021 в Лондон. След като приключи участието си на Bad Homburg Open двукратната шампионка от Уимбълдън пристигна в английската столица, а днес разкава повече около очакванията си към предстоящия турнир, първата си опонентка - Слоун Стивънс, както и чувството да е обратно в All England Club. Ето какво сподели тя пред журналистите:

"Всъщност, не реагирах по никакъв начин, когато научих името на опонентката си в първи кръг. Бях напълно изтощена след двата мача, които изиграх в петък. Когато разбрах за жребия на пресконференцията след втория двубой, си казах „Добре, не е лесно, но ситуацията е такава, каквато е“. Няма как да избираш противника си. Важното за мен е, че две години по-късно отново съм на любимото си място и се чувствам добре. В момента само това има значение.

Пристигнах снощи и днес за пръв път отидох до кортовете. Усещането е невероятно. Времето не е най-доброто, но всички сме свикнали с това. За щастие не вали, което е много добре. Завръщането на Уимбълдън е нещо невероятно за тениса. Да бъде отново на това вълшебно място е специално за всички ни.

Смятам, че глезенът ми е напълно въстановен от травмата и не чувствам болка към момента. След някои от мачовете в Бад Хомбург беше малко подут и имаше лек дискомфорт, когато го докосвах, но докато играех с превръзка всичко беше наред. През последните дни усещах, че с всеки изминал мач играя все по-добре. Турнирът в Германия беше много добра подготовка за Уимбълдън.

Фактът, че съм печелила Уимбълдън два пъти, показва, че обичам да играя на тази настилка. Мисля, че стилът ми е много подходящ за "зелените" кортове, най-вече заради това, че съм левичарка и играя агресивно. Много обичам движението по тревата. Имам чувството, че съм на килима вкъщи. Това е повърхността, на кяото винаги успявам да покажа най-добрия си тенис“, завърши световната номер 10. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Квитова за Уимбълдън, чувството да играеш на трева и мача със Стивънс Диана Андреева
Теми:  
петра квитова | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook