Квитова записа феноменален успех над Жабер, Плишкова спря серията на Пегула

от в 10:23 на 20.08.2021
Диана Андреева

Петра Квитова изигра един от най-качествените си мачове през сезон 2021 да момента. Чехкинята сломи съпротивата на Онс Жабер след безпощадното 6:1 6:2 и по този нин се класира за 1/4-финалите на Мастърс турнира в Синсинати. Без да има нито един загубен сет от началото на W&S Open 2021, Квитова ще излезе за своя 16 двубой срещу бившата световна номер едно Анджелик Кербер.

Увереността, с която Квитова започна мача, бе ясен сигнал от страна на чехкинята, че тя е готова да изиграе един истински качествен двубой. Петра се приспособи към условията в горещия ден почти мигновено, а това бе и причината откриващият сет да отиде на сметката й след по-малко от 30 минути игра.

Във втория сет Жабер имаше своите проблясъци. Онс на моменти шокираше  своята противничка с феноменални отигравания, но цялостно темпото в разиграванията отново бе задавано именно от Квитова. Така чехкинята спечели и втория сет, а с това сложи край на срещата.

В друг мач от програмата за деня Каролина Плишкова надигра световната номер 30 Джесика Пегула. В един истиски оспорван двубой, завършил 6:4 7:6(5) в полза на Плишкова, чехкинята показа феноменална игра и заслужено се класира за следващия етап от турнира.

В спор за място сред последните четири състезателки на Western and Southern Open 2021 Плишкова ще се изправи срещу намиращата се в страхотна форма Паула Бадоса. Единственият път, в който двете са се срещали до момента, е било през далечната 2015 година и е завършил в полза на световната номер шест. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова записа феноменален успех над Жабер, Плишкова спря серията на Пегула Диана Андреева
Теми:  
джесика пегула | каролина плишкова | онс жабер | петра квитова | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook