Лайович дочака своя първи "Мастърс" финал след страхотен рецитал срещу Медведев

от в 16:14 на 20.04.2019
Калоян Пламенов

Душан Лайович се класира за своя първи "Мастърс" финал, след като достигна до мача за трофея в Монте Карло. Той победи Даниил Медведев след 7:5, 6:1 и така ще спори за титлата срещу победителя от другия 1/2-финален сблъсък между шампиона Рафаел Надал и Фабио Фонини.

Сръбският тенисист бе в ролята на аутсайдер преди този мач и губеше с два пробива в първия сет, но се окопити и от изоставане с 1:5 в геймовете обърна развоя на частта в своя полза след шест поредни гейма, три от които след пробиви, за да спечели първия сет.

Неговата страхотна серия от геймове продължи и във втория сет, като за много кратък период от време той поведе с 4:0 гейма в него след два пробива, а силите на неговия опонент стигнаха за един единствен гейм във втората част.

В големи момент от мача сякаш си личеше, че руснакът има някакъв физически проблем, но в крайна сметка ще стане ясно чак на пресконференцията му. 

С класирането си за финала Лайович ще подобри от началото на следващата седмица мястото си в световната ранглиста. Дори и да загуби финала той ще бъде 24-а ракета в света и ще регистрира огромен скок с цели 24 позиции. До момента най-доброто му постижение е 42-ото място, а сега е 48-и в света. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лайович дочака своя първи "Мастърс" финал след страхотен рецитал срещу Медведев Калоян Пламенов
Теми:  
душан лайович | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook