Лайович и Хуркач напуснаха турнира в Монпелие след двусетови поражения

от в 18:32 на 25.02.2021
Мирела Николова

Световният №102 Денис Новак се поздрави с трудна победа над представителя на топ 30 на световната ранглиста - Душан Лайович, със 7:6(5) 7:5 и в следващия етап на турнира ще срещне Петър Гойовчик в спор за място на полуфиналите.

Сърбинът стартира вихрено двубоя, осъществявайки пробив на нула още в откриващото подаване на съперника си. В средата на сета последва спад в нивото на представяне на Душан и той инкасира 2 поредни брейка, вторият от които не беше затвърден от Новак и паритетът в геймовете бе възстановен. Стигна се до 6:6 гейма, което наложи частта да бъде решена в тайбрек, в чието начало австриецът се откъсна напред с минипробив аванс и успя да го запази до края на сета, за да поведе в общия резултат.

Втората част също предложи интрига, като пръв до пробив се добра Лайович, за да поведе с 5:3, но сервирайки за изравняване на сетовете, показа колебания и не спечели нито гейм повече на сметката си, което изпрати Новак директно във финалните 8 на надпреварата.

В друг двубой от програмата във френския град Хуберт Хуркач също допусна поражение от по-ниско ранкиран състезател в лицето на Алехандро Давидович Фокина с 5:7 2:6. 

Първият сет бе изключително равностоен, тъй като и двамата играчи съумяваха да печелят лесно сервис геймовете си и запазиха високото си ниво на игра до самия му край. В последния възможен момент обаче испанецът успя да постави под напрежение последното подаване на противника си в сета, което даде очаквания резултат и Хуркач записа откриващата част на свое име.

През втория сет полякът изпитваше очевидни затруднения и допускаше множество грешки от всички точки на корта, което даде изцяло инициативата в ръцете на Давидович Фокина, който влезе в серия от 5 поредни спечелени гейма, за да се поздрави с крайния успех в срещата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лайович и Хуркач напуснаха турнира в Монпелие след двусетови поражения Мирела Николова
Теми:  
atp | денис новак | душан лайович | Монпелие | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook