Лазаров бе на две точки от успех над играч с победи над Ферер и Рууд, но отпадна в Прага

от в 13:17 на 30.04.2023
Калоян Соколов

Александъr Лазаров само преди малко повече от седмица остана на няколко точки от първата си топ 50 победа в кариерата, но опитният Адриан Манарино се съвзе и надви българина в откриващия кръг на Чаланджъра в Оейраш. Така Алекс можеше да се похвали само с един успех в откриващите си 4 мача от началото на клей сезона, а днес отново не можа да стъпи на победния път, след като отпадна в откриващия кръг на пресявките в Прага.

Жребият за Чаланджъра в чешката столица не беше особено благоприятен за родния ни представител, защото още на старта го противопостави на Рудолф Мьолекер, който е участвал в основната схема на Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос, като освен това може да се похвали с ATP победи над Каспър Рууд и Давид Ферер. Срещата между Лазаров и 22-годишния германец продължи над 2 часа и половина, а в крайна сметка бившият номер 146 триумфира с крайното 7:5 4:6 7:6(5) и така ще спори с топ поставения Ян Чоински за място в основната схема.

Двубоят започна далеч по-добре за Мьолекер, чийто агресивен тенис го изведе до ранен пробив и бързо геймовете станаха 2:0 в негова полза. Постепенно нашият сънародник се съвзе от бавния старт и започна често да контрира много успешно атаките на своя опонент, което му позволи да обърне нещата до 4:3 в своя полза. Българинът дори се сдоби с възможност да поведе с пробив, но сервисът на еднократния Чаланджър шампион се задейства точно в този момент, а софиянецът влезе в серия от неточности и предаде сета, след като оттам насетне не спечели повече гейм.

Дебютните минути на втората част бяха тежки за Лазаров, който бе изправен пред два брейкбола, само че запази самообладение и заигра най-добрия си тенис от началото на срещата. Четвъртата ни ракета се защитаваше впечатляващо и непрекъснато принуждаваше опонента си да прави допълнителни удар, като грешките от ракетата на германеца не закъсняха и Алекс спечели последните осем точки в сета, за да изравни общия резултат.

Решителната част определено минаваше под диктовката на бившия номер 10 при юношите, когато непрекъснато наблюдавахме как навлиза навътре в пределите на корта и се опитва да нанесе завършващ удар. Това му помогна на цели три пъти да се откъсне напред с пробив, но родният ни представител продължаваше да се бори и някак достигна до тайбрек, отразявайки два мачбола.

Там Лазаров навакса пасив от 1:3 точки и на свой ред поведе с 5:4, но сякаш остана твърде пасивен в последвалите три разигравания и победата отиде на сметката на Мьолекер.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров бе на две точки от успех над играч с победи над Ферер и Рууд, но отпадна в Прага Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | прага | рудолф мьолекер | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook