Лазаров беше на 1 гейм от първа топ 50 победа в кариерата си, но опитът на Манарино надделя

от в 20:03 на 18.04.2023
Мартин Петков

Александър Лазаров през днешния ден не успя да се завърне обратно на победния път при участието си на Чаланджъра в Оейраш, въпреки че изигра изключително силен двубой срещу световния номер 46 Адриан Манарино. Българинът на старта в португалския град имаше сложната задача да се изправи срещу 34-годишния французин, който е топ поставен в схемата и носител на две АТР титли, като Алекс беше напът да се поздрави с първата си топ 50 победа в своята кариера, но допусна обрат и преклони глава след малко над два часа на корта - 7:5 5:7 2:6.

Началото на двубоя се оказа далеч от желаното за Алекс, който инкасира пробив в дебютното си подаване за мача, но демонстрира завидно хладнокръвие и вдигна оборотите в следващите минути, при което осъществи рибрейк. В разиграванията на корта пък трудно можехме да отличим някого от двамата да има предимство над другия, преди грешките в играта на нашето момче да зачестят, от което опитният Манарино мигновено се възползва и проби на нова сметка, като доведе водачеството си до 5:3 в своя полза. В тези моменти топ поставеният в схемата видимо се чувстваше вече спечелил откриващия сет, но не така мислеше и Лазаров, който в най-важните минути от частта заигра на блестящо високо ниво и продуцираше впечатляващ брой печеливши удари от ракетата си, с което не остави какъвто и да било шанс на французина, печелейки следващите четири гейма, за да сътвори наглед немислим обрат и направи първата крачка по пътя към победата.

С излизането напред в общия резултат на сблъсъка, концентрацията на световния номер 284 над случващото се спадна и дребните неточности в представянето му позволиха на левичаря да излезе напред с ранен брейк, който той беше напът дори да дублира. До такъв развой на събитията обаче не се стигна, след като българинът пласира поредица от безупречни сервиси при 30:40 в седмия гейм, за да оцелее и светкавично съумя да усвои придобития импулс в играта си, за да върне паритета в резултата - 4:4. При така стеклите се обстоятелства, по всичко личеше, че вече нашенецът разполага с инициативата на корта, ала опитът на френския ветеран изигра ключова роля във финалните подавания за сета, когато той установи траен контрол над началния удар на родния ни представител и реализира късен пробив в последния възможен момент, за да изравни статуквото в отделните сетове.

С настъпването на решителната трета част родният ни представител нагледно не съумяваше да бъде равностоен физически на именития си противник, който пък тепърва започна да играе все по-агресивно и промяната в действията му доведе до успех, при който той причисли подаването на българина към сметката си. Оттам насетне разликата в класите стана все по-видна и Алекс нямаше противодействие срещу комбинациите на французина, докато Манарино продължи прогресивно да трупа аванс в резултата и дублира преднината си, преди да подпечата победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров беше на 1 гейм от първа топ 50 победа в кариерата си, но опитът на Манарино надделя Мартин Петков
Теми:  
адриан манарино | александър лазаров | бгтенис | оейраш | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook