Лазаров допусна цели 16 двойни грешки и инкасира поражение от играч извън топ 900

от в 06:39 на 18.10.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров беше поставен под номер 2 в пресявките на Чаланджъра в Богота, но не можа да преодолее дебютното си препятствие в турнира и така участието му в колумбийксата столица прключи. Българинът допусна изненадващо поражение от световния номер 934 Барт Стивънс, който влезе в последния момент като резерва в турнира. Нидерланецът обаче показа, че заслужава своето място в схемата и навакса сет и пробив пасив, за да се наложи с 1:6 6:3 6:3.

Алекс изцяло контролираше случващото се на корта през първата част и редовно разминаваше опонента си, чиито излизания към мрежата изобщо не работеха и първата част скоропостижно отиде в актива на нашето момче. Родният ни представител продължи да доминира, като на два пъти повеждаше с пробив във втората част, ала двойковият специалист все по-често завършваше успешно волетата си, докато Лазаров допускаше купища двойни грешки и допусна неочакван частичен обрат, което предопредели изиграването на решителен сет.

В него сънародникът ни тотално се разпадна пред ветровитите условия на корта и просто не можеше да вкара два поредни удара. Това позволи на Стивънс да реализира ранен брейк, а впоследствие аутсайдерът отрази три поредни точки за връщането на пробива и нямаше проблеми да завърши победоносно за себе си срещата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров допусна цели 16 двойни грешки и инкасира поражение от играч извън топ 900 Калоян Соколов
Теми:  
алекс лазаров | бгтенис | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook