Лазаров: Григор е идол, но ми се щеше да е по-ангажиран с феновете и децата на България

от в 09:57 на 16.04.2024
Калоян Соколов

Александър Лазаров трябваше да претърпи най-тежката възможна контузия в спорта, след като скъса ахилесово сухожилие през миналия май и изобщо не беше сигурно дали ще го видим повече изобщо на корта. Българинът обаче сътвори същински подвиг и се завърна само 4 месеца по-късно на корта, за да донесе победа на отбора ни за Купа "Дейвис" в срещата на двойки с Казахстан, в която заедно с Александър Донски надиграха силния тандем - Бублик / Недовиесов.

Впоследствие Лазаров остави добри впечатления и на Sofia Open, където разгроми Павел Котов в първия сет, но се видя как Алекс все още не е възстановен напълно физически и следващите два сета бяха безпроблемно спечелени от руснака. Оттогава насам нашият национален състезател не спира да тренира по-усилено от всякога, за да се завърне пълноценно в професионалния тенис и съвсем наскоро дори имаше възможност да проведе занимание с Новак Джокович в Белград.

Наскоро бившият номер 274 взе участие в подкаста "From Zero To CEO", където сподели множество лични истории и призна, че не знае дали отново би извървял същия път в живота си, ако получи такава възможност, като не скри как преди е приемал тениса за даденост, докато сега вече мисли по съвсем различен начин и е готов да направи абсолютно всичко в опита са да се завърне до предишното си ниво и да надгради оттам насетне.

Лазаров засегна и темата за Григор Димитров, на когото се е възхищавал винаги, само че призна за неприятното чувство, което е изпитал от липсата на първата ни ракета от отбора за Купа "Дейвис" през септември за мачовете в Казахстан и призова първата ни ракета към това да бъде по-ангажиран с хората, които истински го обичат в България:

"Аз може би съм един от най-големите фенове на тениса на Григор. Начинът, по който играе, по който се движи - той рисува по корта. Няма как да не бъда фен на Григор, защото просто съм човек обичащ този спорт и му се възхищавам на всеки един резултат. Това важи и за загубите, защото човек се учи най-много от тях. Винаги съм се стараел да му подражавам като игра и поведение, но с годините забелязах някои неща... Аз съм никой, за да му кажа какво да прави, защото нито сме приятели, нито сме близки. Поддържали сме някакив отношения във времето, но съм никой спрямо него. 

Истината е, че ме заболя, когато не дойде миналата година да играе за България през месец септември. Знам, че има много странични фактори. Дали не се разбира с някои хора, дали има противоречия... Тези неща един Господ ги знае, те си ги знаят и не искам да се бъркам, защото после ще има ответна реакция. Примерно обаче има страшно много деца, които искат да се докоснат до него и нямат този шанс.

Колкото хора има да те плюят, толкова хора имат и да ти се радват. Ти не го правиш за тези, които ти дават лошо отношение, а за тези, които ти показват добро, радват ти се и реват на твоите мачове - гледат те и искат да те видят. От тази гледна точка не знам защо през годините..... Не че не знам, а не си го обяснявам - може би аз не съм такъв.

Искаше ми се една идея да е по-ангажиран, но не с нас, аз не искам нищо от него. Това е индивидуален спорт и пак ще кажа, че съм достатъчно земен и не съм идиот да разбера, че съм никой спрямо него. Надявам се един ден да постигна нещо, което е постигнал той. Знам, че дори още 20 години да играя, то няма да постигна една стотна от неговите успехи. Затова и няма как да се меря с него и никога няма да имаме нещо за далене, защото той е един идол, чийто пример съм следвал цял живот.

Искаше ми се обаче да бъде една идея по-ангажиран с децата и хората, които наистина могат да се нарекат фенове и биха му дали едно супер отношение, ако дойде да играе в България. Това е негов личен избор и не мога да съдя хората без да ги познавам до болка лично, но съм на мнението, че има много хора, които заслужават да го виждат по-често" - изрази мнение 1/8-финалистът от Sofia Open 2022.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров: Григор е идол, но ми се щеше да е по-ангажиран с феновете и децата на България Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър лазаров | бгтенис | григор димитров | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook