Лазаров и Донски се бориха, но отстъпиха пред едни от фаворитите за трофея в София

от в 14:03 на 06.11.2023
Мартин Петков

Родният ни тандем Александър Лазаров/Александър Донски имаше своите шансове по пътя към това да донесе първата българска победа на тазгодишния Sofia Open, но в крайна сметка националите ни за Купа "Дейвис" отпаднаха на старта в турнира. Нашите момчета, които получиха "уайлд кард" за участие в основната схема на надпреварата в карето изиграха силен двубой, но срещнаха сериозен отпор от реномираното дуо на Симоне Болели и Матве Миделкоп, които имат на сметката си общо 30 АТР титли и трофей от Шлема, като действаха с по-голямо хладнокръвие в хода на сблъсъка и се поздравиха с крайния успех след 6:4 6:4.

Стартът на срещата се оказа изпълнен с оптимизъм за българите, които без време за губене засвидетелстваха уменията си в близост до мрежата и си осигуриха три поредни брейкбола. В този момент поставеният под напрежение италианец демонстрира здрави нерви и благодарение на сервиса си отстоя подаването за своя тандем, преди в следващите минути рожденикът Лазаров в старанието си да е агресивен при разиграванията да инкасира три поредни грешки, които костваха гейма на родната ни двойка и съперниците се сдобиха с пробив аванс.

Това далеч обаче не сломи духа на двамата адаши, които покачиха оборотите със серия от свръхзвукови уинъри от основната линия и разполагаше с възможност да наваксат пасива си, но по-опитното дуо остана безгрешно на начален удар и записа откриващия сет на сметката си.

В началото на втората част проблемите за националните ни състезатели на сервис се завърнаха с пълна сила и прекомерният брой сбъркани отигравания в близост до мрежата натежа, като италианско-нидерландската двойка придоби изцяло инициативата на корта и се откъсна напред в резултата с ранен брейк. Действията на едни от фаворитите за титлата в София обаче далеч не бяха толкова убедителни в този сет и неточностите в тяхната игра преобладаваха на моменти, което предостави общо цели пет възможности на Лазаров и Донски, за да заличат пасива си, но в тези мигове противниците им сервираха на оптималното си равнище и в крайна сметка се поздравиха с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров и Донски се бориха, но отстъпиха пред едни от фаворитите за трофея в София Мартин Петков
Теми:  
sofia open | александър донски | александър лазаров | бгтенис | Двойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook