Лазаров имаше своите шансове, но бе спрян на четвъртфиналите в Анталия

от в 18:45 на 01.02.2021
Диана Андреева

Алекс Лазаров пропиля сериозен аванс и отстъпи в 1/4-финалната фаза на клей турнира в Анталия от сериите "Фючърс". За разлика от миналите си двубои, днес Алекс не показа никак убедителна игра и в крайна сметка след 6:7(1) 5:7 отстъпи на италианеца Раул Бранкачио.

Класиран под номер 376, Бранкачио се оказа "черната овца" за българските тенисисти в надпреварата. Осмият поставен в турнира до сега има три мача, като всичките са именно срещу наши състезатели - на старта той отстрани Пьотр Несторов, във втори кръг се справи с Александър Донски, а днес надви и Лазаров.

В мача по-рано през деня Лазаров трудно намери своя ритъм на игра. Четвъртата ни ракета допусна пробив още в откриващия гейм и бе в ролята на догонващ почти до края на сета, но успя да се завърне и в крайна сметка да вкара частта в тайбрек.

В дългия гейм Лазаров спечели едва една точка, но Алекс изглеждаше готов да се бори до край за мача. Българинът започна да играе много по-агресивно и разнообразно във втория сет, благодарение на което поведе с 5:2.

Рязък спад в представянето на четвъртата ни ракета и множество грешки от дъното на корта го принудиха да пропилее два сетбола и да допусне равенство, което в крайна сметка му костваше и двубоя, оставяйки го на крачка от 1/2-финалите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров имаше своите шансове, но бе спрян на четвъртфиналите в Анталия Диана Андреева
Теми:  
александър лазаров | анталия | бг тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook