Лазаров напусна Чаланджъра в Киев след разочароващо поражение от номер 997

от в 13:10 на 05.09.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров стартира през днешния ден участието си на Чаланджъра в Киев, където беше поставен под номер 6 и наглед имаше благоприятен жребий, изправяйки се срещу световния номер 997 Александър Брайнин, който влезе в турнира благодарение на "уайлд кард". Четвъртата ни ракета обаче беше далеч от най-високото си ниво, като допусна необичайно висок брой непредизвикани грешки и в крайна сметка отстъпи със 6:7(4) 4:6.

Срещата не започна по най-добрия начин за Алекс, който веднага се оказа догонващ с брейк пасив, но родният ни представител обърна нещата до 4:3 в своя полза и даже имаше два брейкбола в следващото подаване на опонента си. Местният състезател не се поколеба в тези моменти да заложи на много агресиван игра, а добрите му сервиси го отведоха до тайбрек. Там станахме свидетели на цели шест поредни минипробива, а именно Брайнин пръв взе точка на свой сервис и впоследствие затвори сета с ас по правата.

Във втората част нашето момче стартира ударно, реализирайки ранен брейк, за да поведе с 2:0. Изведнъж играта на Лазаров се разпадна на съставните си части и той загуби пет поредни гейма. Притиснат до стената, българинът намали изоставането си до 4:5, само че не можа да задържи последвалия си сервис гейм и трябваше да се примири с поражението.

 

 


Ето как да гледаме тенис мачове безплатно

Оцени тази статия:
Лазаров напусна Чаланджъра в Киев след разочароващо поражение от номер 997 Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Чаланджър

Коментари

Следвайте ни в Facebook