Лазаров прекъсна негативната серия и е на победа от основната схема в Лима!

от в 12:28 на 25.10.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров среща известни трудности да се представя на най-високото си ниво в последните месеци и това доведе до някои неочаквани загуби от страна на нашия сънародндик, но българинът сякаш вече е на правилния път, след като през вчерашния ден преодоля дебютното си препятствие от пресявките не Чаланджъра в Лима. Четвъртата ни ракета трябваше да наваксва ранен пробив пасив във всеки един от двата сета, но все пак не се поддаде на напрежението и заслужено триумфира с 6:4 7:5 над швейцареца Лука Кастуелново.

Родният ни представител допусна брейк още в откриващото си подаване, а опонентът му беше безкомпримисен на собствен сервис и бързо се откъсна напред с 4:2. Лазаров не се отказа, като показа невероятна воля в осмия гейм и възвърна паритета за 4:4, макар че Кастуелново имаше три поредни възможности да се доближи максимално до спечелването на сета. Този епизод от срещата оказа сериозно негативно влияние на швейцареца, чиято игра се разпадна изцяло и българинът отмъкна частта.

Развитието беше иденитчно във втория сет, където дори световният номер 725 дори получи шанс да поведе с два пробива аванс, само че петият поставен вкара в употреба мощния си форхенд и не позволи да изостане с подобен резултат. Двмата продължиха да бъдат много равностойни, ала почти всички важни точки се печелеха от Алекс, който отново показа по-голяма устойчивост в решителните мигове и в крайна сметка се поздрави с победата.

Днес за Лазаров предстои пряк сблъсък за влизане в основната схема, а негов съперник ще е третият поставен Лукас Катерина. Евентуална загуба пък също навярно няма да бъде фатална за нашето момче, тъй като има три свободни места за "щастливи губещи" и мястото му в същинския турнир изглежда на практика сигурно.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров прекъсна негативната серия и е на победа от основната схема в Лима! Калоян Соколов
Теми:  
алекс лазаров | бгтенис | лима | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook