Лазаров се бори до последно, но отстъпи в тричасова битка на старта в Анталия

от в 17:48 на 15.02.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров определено минава през тежки дни и отсъстваше близо месец от кортовете, след като загуби своите баба и дядо. Все пак Алекс се завърна за участие на фючърса с награден фонд от 25 хиляди долара и днес демонстрира силно присъствие на духа, противопоставяйки се изключително успешно на абсолютния фаворит Хавиер Баранко Косано, който се намира с над 100 позиции над родния ни представител в световната ранглиста. Това по никакъв начин не се видя по време на срещата и испанецът трябваше да хвърли всички сили, за да се наложи след тричасова битка - 7:5 3:6 7:5. 

Алекс изоставаше на два пъти пробив в първата част, но неизменно наваксваше пасива си и дори поведе с 5:4 гейма, само че точно тогава допусна спад в изявите си, което помогна на испанеца да спечели първия сет. Лазаров веднага отреагира, реализирайки ранен пробив във втората част и го задържа до самия край, като по този начин изравни общия резултат.

Решителният сет започна с брейк в полза на по-високоранкирания играч, ала българинът не спираше да си дава възможности на ретур и в крайна сметка успя да материализира поредната от тях, връщайки нещата в изходна позиция. Опонентът му обаче отново влезе в положителна серия и се доближи само на гейм от победата при 5:2 в своя полза.

Алекс за пореден път показа, че е готов да се бори до последно и стигна до паритет за 5:5, но се вкара в сериозни проблеми, когато му се наложи да сервира за оставане в мача и се пропука на четвъртия мачбол за неговия опонент.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров се бори до последно, но отстъпи в тричасова битка на старта в Анталия Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook