Лазаров се бори наравно с осмия поставен, но напусна пресявките на ATP 250 турнира в Маракеш

от в 19:09 на 02.04.2023
Калоян Соколов

Александър Лазаров не можа да се присъедини към Димитър Кузманов във втория квалификационен кръг на ATP 250 турнира в Маракеш. Българинът се противопостави сериозно на осмия поставен Андреа Вавасори (световен номер 202), но в крайна сметка италианецът беше по-солиден в решителните моменти от двубоя и се наложи със 7:6(2) 6:3.

Припомняме ви, че наскоро Алекс премина успешно през пресявките на ATP 500 състезанието в Дубай, но впоследствие се контузи в двубоя си от първия кръг на основната схема и оттогава се намира в серия от три поредни загуби. Въпреки това, то родният ни представител остави по-скоро позитивни впечатления с представянето си в своята първа надпревара на червени кортове през сезона и другата седмица се надяваме да прекъсне негативната си серия, постигайки силен резултат на Чаланджъра в хърватския град Сплит.

Лазаров беше безкомпромисен на собствен начален удар в първия сет и не отпусна нито една точка за пробив на съперника. Същевременно нашият сънародник на два пъти повеждаше с 0:30 на ретур, само че италианецът не спираше да атакува мрежата, където нагледно показваше защо се намира в топ 50 на ранглистата по двойки.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Вавасори влезе в серия от пет поредни точки, за да спечели откриващия сет, а впоследствие проби за начало на втората част. Българинът се задържаше в резултата, въпреки че допускаше сериозно количество двойни грешки и стигна до две възможности за рибрейк в последния възможен момент, само че не се справи на нужното ниво и напусна турнира в мароканския град.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Лазаров се бори наравно с осмия поставен, но напусна пресявките на ATP 250 турнира в Маракеш Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър лазаров | бгтенис | маракеш

Коментари





Следвайте ни в Facebook