Лазаров се бори, но не успя да се класира за дебютен Чаланджър полуфинал

от в 11:07 на 10.12.2021
Диана Андреева

Александър Лазаров за втори път остана на крачка от място в полуфиналната фаза на надпревара от серията Чалънджър. Българинът съумя да спечели сет в хода на срещата си с Евгений Тюрнев, но силите му достигнаха само до там и Алекс напусна турнира след загуба с 4:6 7:6(5) 1:6. Това бе и последното участие на Лазаров за сезон 2021, който той ще изпрати под номер 404 в световтата ранглиста. 

Мачът не започна добре за Лазаров, който не успяваше да намери своя ритъм в началните минути и допусна да изостане в резултата с 5:1. Изведнъж обаче грешките от ракетата на Тюрнев се увеличиха, докато Алекс започна да играе на познатото ни от тази седмица високо ниво. Българинът бе на път да направи пълен обрат в сета, но точно преди да успее да възвърне паритета в геймовете, той се поддаде на емоциите и предаде откриващата част.

Впоследствие Лазаров бе открил правилната стратегия срещу противника си. Алекс печелше все по-често по-продължителните размени, а сервисът му започна да бъде далеч по-ефикасен. След като двамата състезатели си размениха по два пробива, се достигна до тайбрек, който макар и трудно, бе спечелен от българина и той съумя да изравни в общия резултат, запазвайки шансовете си да продължи към следващия етап.

В третия сет обаче Лазаров сякаш не беше на себе си. Алекс рядко намираше очертанията на полето, докато неговият противник беше почти безпогрешен. Тюрнев не остави никакви шансове на четвъртата ни ракета, който съумя да спечели едва един гейм в хода на частта, а това означаваше и загуба в срещата за Лазаров.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров се бори, но не успя да се класира за дебютен Чаланджър полуфинал Диана Андреева
Теми:  
алекс лазаров | александър лазаров | Български тенис | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook