Лазаров старира отлично, но не можа да пребори с втория поставен във Форли

от в 12:21 на 04.01.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров постигна две чудесни победи на Чаланджъра във Форли и вчера се класира за основната схема на надпреварата, след като надигра другия българин Адриан Андреев. Жребият обаче не беше никак благосклонен към нашето момче и го изпрати срещу втория поставен Седрик-Марсел Щебе, който е бивш номер 79 в ранглистата. Това обстоятелство по никакъв начин не си пролича в огромни периоди от мача и Алекс имаше всички шансове да спечели първия сет, само че допусна обрат в него и впоследствие опитният германецът затвори двубоя в своя полза - 7:6(3) 6:3.

Двубоят стартира перфектно за четвъртата ни ракета, тъй като опонентът му изискваше твърде много от ударите си и трупаше грешка след грешка. Лазаров пък беше безупречен в продължителните размени и затрудняваше сериозно Щебе чрез слайсовете си, които често почти не отскачаха от корта. Постепенно фаворитът намери ритъма в действията си и се върна от 2:5 гейма, за да получи възможност да сервира за сета.

Тогава последва нов обрат в събитията на корта и родният ни представител осъществи рибрейк, който гарантира изиграването на тайбрек. Там всеки печелеше точките си на сервис до 3:2 в полза на софиянеца, когато изведнъж световният номер 227 превключи на съвсем друго ниво и сложи точки на спора в сета, завършвайки за пореден път с лекота в близост до мрежата.

Оттам насетне германецът пое пълен контрол над двубоя, докато Лазаров изглежда все още мислеше за пропуснатите възможности и нервите го завладяха. Трябва да отбележим, че същевременно Щебе показваше игра достойна за ATP Тура и скоро геймовете бяха 5:0 в полза на ветерана.

Алекс обаче реши да се бори до последно и отрази два поредни мачбола на собствен сервис, за да намали изоставането си до 3:5, но времето за направата на обрат беше безвъзвратно отминало и вторият в схемата се поздрави с победата.

 

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров старира отлично, но не можа да пребори с втория поставен във Форли Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | седрик-марсел щебе | форли | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook