Лазаров успя! Първата българска победа на Sofia Open 2019 вече е факт!

от в 18:55 на 03.02.2019
В
Александър Лазаров записа първа българска победа на тазгодишния "Sofia Open" след като надигра словака Лукаш Лацко с 7:6 6:2!

Алекс започна трудно, тъй като сервисът му не функционираше добре и даваше възможност на Лацко да е агресивен още от ретура, а така българинът се оказа изоставащ с брейк пасив за 1:2.

Постепенно Лазаров напипа ритъма в играта си и започна да вкарва все по-дълбоки и плътни удари, които държаха Лацко далеч зад основната линия и не след дълго пробива беше върнат.

Докрая на сета двамата съумяха да удържат подаванията и се стигна до тайбрек.

Там играта вървеше равностойно до 3:3, ала след това българинът изстреля няколко светкавични уинъра от дънота на корта, а след неспасяем сервис затвори частта.

Подемът в играта на нашия представител продължи с пълна сила и той изглеждаше все по-уверен и агресивен на корта, а завършващите удари от ракетата му валяха.

Словакът пък бе на абсолютно другия полюс и правеше нехарактетни грешки, които помогнаха на Лазаров да спечели първите четири гейма от сета.

Алекс продължаваше умело да миксира играта си и да избира точния момент в който да "натисне спусъка", а търпението което показваше му помогна да си осигури преднина от 5:2 и възможност да сервира за победата.

Българинът започна с задачата си колебливо и изостана с 15:30, но след отличен сервис и добри прояви в защита съумя да достигне до мачбол. Лацко обаче се върна в гейма след ретур уинър и неточност от слайса на Лазаров.

В тези моменти обаче нашият представител показа завидна психическа устойчивост и с печеливш форхенд достигна до нов мачбол, ала наред беше двойна грешка.

Последваха няколко равенства, но след фин къс диагонал от бекхенд и чудесен кик сервис, Александър Лазаров записа своята първа победа на ниво АТП!

https://www.instagram.com/p/BtbjqFKARJo/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=i7339exy5bn6

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров успя! Първата българска победа на Sofia Open 2019 вече е факт! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook