Лазаров загуби сет, но се справи с американец и е на четвъртфинал

от в 13:10 на 13.05.2021
Владислав Риждов

Алекс Лазаров се класира за четвъртфиналите на турнир от сериите "Фючърс", който се провежда на твърдите кортове в Йерусалим. Алекс надделя над световния номер 1052 Рийс Сталдър с резултат 6:3 3:6 6:3 за час и половина престой на корта.

Първият сет бе комфортно спечелен от българина. До 3:1 двамата си размениха общо три пробива, два от които бяха на сметката на Лазаров. До края на частта нашето момче не изпусна аванса си, като беше убедителен в своите подавания и затвори безпроблемно сета в своя полза след 25 минути игра.

Във втората част дойдоха и проблемите за родния ни представител. Двамата вървяха равностойно до 2:2, но лек спад в играта на Лазаров прехвърли инициативата на страната на Сталдър и той поведе с брейк аванс. Този пробив се оказа достатъчен американецът да изравни общия резултат и да вкара двубоя в трети решителен сет.

В решаващата част двамата продължиха с равностойния тенис, а Лазаров така и не успяваше да пречупи съпротивата на американския си опонент, въпреки че достигна до точка за пробив в ранните геймове на сета. Все пак българинът запази търпение и открадна сервиса на съперника си във възможно най-удобния момент. Алекс проби за 5:3, а след това затвори мача, без да дава нито една точка на Сталдър.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров загуби сет, но се справи с американец и е на четвъртфинал Владислав Риждов
Теми:  
александър лазаров | бг тенис | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook