Легендарен руски треньор: Димитров играе по-умен тенис от Рубльов и това направи разликата

от в 17:44 на 02.09.2024
Калоян Соколов

Тенис интелектът на Григор Димитров и неговата вариативна игра са били главната причина да го видим как излиза като победител от мача с Андрей Рубльов. Това мнение изказа един от най-реномираните руски специалисти - Виктор Янчук. Дългогодишният треньор на руския женски национален тенис отбор коментира вчерашното представяне на своя сънародник Андрей Рубльов при загубата му с 2:3 сета в 1/8-финалите на US Open, където той беше отстранен от първата ни ракета.

"Андрей не започна никак добре и не можа да влезе в мача през целия първи сет. Нещата се подобриха във втория сет, но там не му стигна малко късмет, а и очевидно напрежението му дойде в повече. Имаше твърде много непредизвикани и най-вече ненужни грешки. Видяхме редица забити леки втори сервиси в мрежата и пресилени удари, изпълнени от центъра на корта. При Рубльов самочувствието все още липсва, а това увеличава риска в играта.

Няма как обаче да не отчета, че той срещна много труден съперник. Димитров вече може да е по-близо до ветераните, но все още има много добри физически способности. Той вече не влиза в близък бой и постоянни надстрелвания от дъното на корта, а играе много умно и разнообразно. Точно това беше голямата разлика между двамата в мача и е нещото, което Андрей трябва да добави в играта си" - коментира легендарният руски треньор, който е автор на някои от най-популярните тенис книги на световния пазар.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Легендарен руски треньор: Димитров играе по-умен тенис от Рубльов и това направи разликата Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | андрей рубльов | виктор янчук | григор димитров | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook