Лехечка спечели битката на младостта с Музети и е 1/2-финалист в Ротердам!

от в 16:39 на 11.02.2022
Владислав Риждов

Страхотният рейд на квалификанта Иржи Лехечка в Ротердам продължава. След като 20-годишният чех поднесе една от изненадите, отстранявайки още в първи кръг Денис Шаповалов, днес младокът се класира и са първия си полуфинал от подобна категория, след като сломи съпротивата на Лоренцо Музети в повече от интригуващ двубой - 6:3 1:6 7:5.

Двамата започнаха по добър начин срещата и демонстрираха качествата си още от самото начало. Лехечка беше една идея по-активен от своя съперник и в действията на младия квалификант се усещаше голяма увереност, докато с течение на времето Музети започна да бъде по-припрян в отиграванията си. Така съвсем не изненадващо първият брейк в срещата бе дело на чеха, който взе инициативата в осмия гейм и проби подаването на италианеца, преди да си осигури аванс в общия резултат.

Чешкият състезател продължи в същия дух и още в първия гейм от втората част достигна до цели пет шанса за пробив, но Музети със смела игра разочарова противника си и измъкне откриващия си гейм след близо 20-минутна битка. При Лехечка нямаше разочарование от пропилените възможности и той не спираше да създава трудности на опонента си. Това обаче бързо избледня, след като Музети надгради представянето си до момента и реализира пълен обрат до 3:1. До края действието на корта се развиваше бързо в полза на световния номер 63 и скоро италианският тийнейджър прибра на сметката си сета, запазвайки надеждите си за краен успех.

Високото ниво на тенис бе налице и в решителната част. Музети пренесе възхода си от изминалия сет и на бърза ръка се озова напред в резултата с 2:0. Лехечка обаче не се даде без борба и 137-ят в света възстанови равенството. Оттук насетне двамата продължиха да демонстрират завидно самочувствие в отиграванията си, което бе в основата паритетът да не бъде нарушен. Дебютантът на такава фаза пръв достигна до отлична възможност да предреши изхода от двубоя, но Музети се справи под напрежение. В крайна сметка представителят на Италия се пропука във възможно най-неподходящия момент, след като бе наказан от Лехечка при 6:5 в полза на чеха, който за първи път в кариерата си ще играе на 1/2-финал на турнир от сериите АТР.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лехечка спечели битката на младостта с Музети и е 1/2-финалист в Ротердам! Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp rotterdam | атп | Иржи Лехечка | лоренцо музети | обзор | ротердам | тенис турнир в ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook