Лек спад за Григор Димитров в световното подреждане

от в 07:12 на 25.10.2021
Диана Андреева

Григор Димитров се представи повече от убедително на Мастърс турнира в Индиън Уелс. Българският тенисист надделя последователно над Даниил Медведев и Хуберт Хуркач, преди да отпадне в полуфиналната фаза от бъдещия шампион Камерън Нори. Именно тези изяви в Тура бяха причината Григор да се изкачи в световната ранглиста до номер 21, но за съжаление днес той отстъпва с една позиция и постепенно се отдалечава от завръщането сред първите 20. 

През тази седмица първата ракета на страната ни ще вземе участие в надпреварата във Виена. През 2019 година той достигна до осминафиналите на събитието, където отстъпи в последователни сетове на Матео Беретини. Сега пред Димитров се очертава наистина труден мач още в самото начало на турнира, тъй като първият му съперник е топ поставеният Стефанос Циципас. 

Григор ще трябва да преодолее съпротивата на Циципас, за да успее да защити точките си от надпреварата през 2019 година, защото в противен случай го очаква нов спад в световната ранглиста. До момента двамата са се срещали общо два пъти в историята на ATP, а последният им двубой бе именно във Виена през миналия сезон, когато Димитров шокира гърка и го надигра след трисетова битка - 6:7(5) 6:4 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лек спад за Григор Димитров в световното подреждане Диана Андреева
Теми:  
атп ранглиста | григор | григор димитров | димитров | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook