Лендъл: Надал ще е поставен пред неудобни въпроси, ако спечели повече от Джокович

от в 13:14 на 03.08.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал и Новак Джокович продължават да подобряват рекордите в играта с всяко едно свое стъпване на корта, като двете легенди непрекъснато добавят трофеи от Големия шлем в колекцията си и борбата за величие между тях продължава с пълна сила. Според Иван Лендъл обаче въпросното съревнование не протича особено честно към момента и статистиката не може да бъде определяща за последна инстанция по въпроса, тъй като бившият номер едно вижда прекалено сериозна нежелана намеса в спорта:

"Изключително съм разочарован. Не може дадени политически решения и ваксинационния статус да бъдат основополагащи в битката за величие между двамата. Ако Новак спечели най-много титли от Големия шлем, то няма да има спор за неговото превъзходство над всички останали. Нещата обаче няма да бъдат същите в случай, че Рафа остане лидер по "мейджър" трофеи, защото ще трябва да отговоря на неудобни въпроси, които ще са свързани с ваксините и обстоятелството, че Джокович не беше допуснат до определени турнира.

Това ще остави известни съмнения в превъзходството на Надал и няма да е честно спрямо него. Иска ми се някой измежду тях да завърши кариерата си с 3 или 4 повече титли от Шлема спрямо другия, за да няма място за дебат. Самият аз нямам предпочитания и се наслаждавам на битката между двамата, която ще продължи до последно. Мисля, че тяхното съперничество буди любопитство дори у хора, чийто интерес към тениса не е особено голям.

Съжалявам единствено за прекалено голямата намеса на определени политически фактори. Надявам се тяхното влияние постепенно да намалява и да не ни се налага след 20 години да се чудим какво би се случило, ако отсъстваха подобни външни влияния" - завършва Лендъл.

Източник: Novosti.rs

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Лендъл: Надал ще е поставен пред неудобни въпроси, ако спечели повече от Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | иван лендъл | интервюта | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook