Лео Бианки разкри хранителния режим на Григор Димитров
Как се храни голямата ни звезда на родния тенис Григор Димитров? Отговорите за хранителния режим на нашенеца бяха дадени от популярния италиански готвач Лео Бианки, който разкри това, което знае, пред "Меридиан уикенд".
Хасковлията не пропуска да се отбие в ресторанта на Лео, когато е в България, а дори и Никол е опитвала от вкусните блюда на готвача.
"С Григор сме приятели и е нормално още с влизането в ресторанта да знам какво да му приготвя. Преди тренировка, съответно преди мач, той гледа си набавя въглехидрати. Затова и залага на паста. Най-често избира равиоли, като му препоръчах вариант с крем от трюфели.
Той самият предложи това на Никол Шерцингер и майка си Мария, когато двете се събраха в заведението миналата година. Ако прибегне до класическа паста, то тя е предимно с домати – от типа „помодоро базилико“.
Друг вариант, който е опитвал, е пене сорентино – запечени макарони с три вида сирене. Имало е случаи, когато съм му приготвял и пакери“.
Италианецът отбелязва, че Григор избягва хляба на обяд. Тенисистът по принцип не близва алкохол – така например Никол си поръчала чаша вино, но любимият й не направил никакъв компромис по този параграф. На вечеря хасковлията вече си позволява тесто.
"Приготвям му специална фокача – това е вид пица, но е по-скоро като хляб, от типа на българските пърленки. На вечеря Гришо има нужда от протеини. Затова и залага на печено телешко бон филе. Той не обича алангле. Държи месото да е добре изпечено.
Друго, от което бяга, са подправките. Ограничава се със сол и черен пипер. Въобще забравям за чубрица и кимион например. Давам му отделно и сол малдон, за да си сложи още, ако иска. Друг вариант за вечеря освен месото е ястие с риба тон“, казва още Лео.
Виж още:
▶ Пол Макнами е оптимист за участието на Григор Димитров в София
▶ Лоша новина, Григор Димитров няма да играе на Sofia Open
▶ Григор Димитров: Това беше ужасно тежко решение