Лео Борг: Имам идол в тениса, но това не е баща ми

от в 10:16 на 01.04.2021
Диана Андреева

Синът на 11-кратния шампион от Големия шлем Бьорн Борг - Лео, неведнъж е спомевавал пред журналисти, че не одобрява срваненията с баща си и иска сам да си изгради име в спорта. Наскоро Лео сподели, че има идол в Тура, но това не е Бьорн Борг, ами Рафаел Надал. Ето какво разказа 17-годишният тенисист.

„Срещнах Рафаел Надал на Laver Cup преди няколко години, когато придружавах баща ми - капитана на Team Europe. Още преди този момент аз се възхищавах на Надал, но от тогава категорично той е моят идол. Живея и тренирам в Стокхолм, но от време на време ходя в Майорка. Всъщност, когато завърша, ще се преместя в Марбея.

Наясно съм, че ме сравняват с баща ми, но не се вълнувам от мнението на хората и страня от подобни коментари. Мисля за бъдещето си и за собствените си цели. Приоритет ми е да бъда професионалист, който може да се издържа от тениса. Освен това, бих искал да бъда в Топ 10 на световната ранглиста.

Баща ми никога не ме е принуждавал да стана тенисист, нито съм го питал за мнението му по този въпрос - занимавам се с този спорт по моя инициатива. Очевидно е, че той е бил като светило в миналото, но мен този факт не ми влияе. Знам, че баща ми се гордее с мен, с това, което правя, и се надява да имам добро бъдеще. "

До момента Лео все още няма нито една побена в мъжкия тенис. Той е участвал в общо четири мача - два на ниво ITF и два на Challenger, но до момента има само един спечелен сет. При юношите 17-годишният Борг е носител на три титли, а две от тях идват през сезон 2021. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лео Борг: Имам идол в тениса, но това не е баща ми Диана Андреева
Теми:  
бьорн борг | лео борг | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook