Летящ старт в Прага: Безупречен Кузманов загуби само 4 гейма срещу бивш член на топ 70

от в 18:05 на 30.04.2023
Мирела Николова

Димитър Кузманов откри по страхотен начин тазгодишния си сезон на клей, достигайки до втория етап на АТР 250 турнира в Маракеш, а днес затвърди силните си изяви на червено с убедителен успех над бившия №70 Гуидо Андреоци в двубой от откриващия кръг на квалификациите на Чаланджъра в Прага. Втората ни ракета при мъжете се нуждаеше от точно час и 28 минути игра, за да сломи съпротивата на аржентинеца с 6:1 6:3 и да се класира за финалния етап на пресявките, където в директна битка за място в основната схема ще се изправи срещу 12-ия поставен Алехандро Моро Каняс.

В дебютната част българинът демонстрираше присъщото за себе си търпение в разиграванията от дъното на корта и благодарение на него успяваше да предизвика неточност от отсрещната страна. Това в комбинация със заемането на офанзивна позиция още от ретур помогна на пловдивчанина да постави под напрежение всяко от подаванията на противника и да спечели последните пет гейма, за да излезе напред в общия резултат.

Вторият сет стартира с размяната на два пробива, след което Мико отново взе пълно преимущество на корта и бе само въпрос на време да нанесе своя решителен удар. Той дойде в седмия гейм, където сервисът на Андреоци се пропука и позволи на Кузманов да осъществи пробив, който съвсем скоро дублира, за да си подпечата крайната победа.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Летящ старт в Прага: Безупречен Кузманов загуби само 4 гейма срещу бивш член на топ 70 Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | прага | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook