Летящ старт за 2-кратния шампион: Циципас отказа опитен клей специалист в Монте Карло

от в 17:05 на 08.04.2024
Елеонора Александрова

В последните няколко месеца Стефанос Циципас не показва желаните резултати, като играта на гърка се характеризира със сериозно непостоянство. Това бе и причината, поради която неотдавна Стефанос напусна топ 10 и сега се намира под номер 12. Въпреки това, Монте Карло е един от турнирите, в които бившият номер 3 има прекрасни спомени, тъй като именно там той спечели двете си титли на ниво Мастърс.

Още в първия кръг в Княжеството той имаше нелеката задача да срещне представител на топ 35, в лицето на Ласло Джере, който е изявен клейкортър  и 2-те му титли на ниво ATP са спечелени точно на тази настилка. Мачът не се разви по мечтания начин на сърбина, тъй като при 6:3, 3:2 в полза на представителя на южната ни съседка, световният номер 34 бе принуден да се оттегли от мача, поради физически дискомфорт. Така в следващия кръг Циципас ще очаква играч, чиято най-силна настилка отново е клеят, а именно победителя измежду Николас Джари и Томас Мартин Ечевери.

Началото бе нервно, като грешки не липсваха и от двете страни. След 1:1 обаче Циципас демонстрира класата си и изцяло доминираше развоя на събитията, спечелвайки следващите 4 гейма. При 5:1 темпото му на игра се понижи, от което Джере се възползва и успя да намали изоставане си от два пробива на един. Въпреки обнадеждаващата игра на сърбина, двукратният шампион в Монако не позволи обратът да стане факт и спечели първия сет с 6:3.

Вторият сет започна по-обещаващо откъм интрига за двамата тенисисти. Грешките започваха да оказват влияние върху фаворита и само опитът му сред най-добрите му помогна да се измъкне от кризисните моменти. Благодарение на това, Циципас съумя да реализира пробив в петия гейм, който се оказа и последното събитие в мача, тъй като Джере получи контузия, която не му позволи да продължи съпротивата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Летящ старт за 2-кратния шампион: Циципас отказа опитен клей специалист в Монте Карло Елеонора Александрова
Теми:  
atp | ласло джере | монте карло | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook