Летящ старт за миналогодишния финалист: Рууд не показа милост в първия си мач в Париж

от в 13:48 на 30.05.2023
Мирела Николова

Миналогодишният финалист Каспър Рууд не срещна затруднения в откриващия си мач на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция и постигна рутинен успех в последователни сетове над тръгналия от квалификациите Елиас Имер. Световният №4 се нуждаеше от малко над 2 часа игра на корта, за да преодолее съпротивата на шведа и да оформи крайното 6:4 6:3 6:2. Така норвежецът продължава към втория етап на турнира, където му предстои да се изправи срещу победителя от сблъсъка между Джулио Цепиери и непредсказуемия Александър Бублик.

В първите геймове от двубоя никой от двамата тенисисти не можеше да вземе отчетливо игрово предимство и паритетът остана непокътнат до 3:3. Тогава финалистът от миналогодишното издание се възползва от серия непредизвикани неточности на своя опонент и постигна първи пробив в срещата, след което се откъсна с 5:3. Без да срещне нито един брейкбол в хода на цялата първа част, фаворитът безпроблемно опази аванса си и излезе напред в общия резултат.

Във втория сет Рууд още повече повиши нивото си на игра и свеждайки пропуските до минимум, успяваше да контролира по-голямата част от разиграванията. Това го изведе до преднина от два пробива и 4:1, която благодарение на офанзивната си игра съумя да опази, за да удвои аванса си в отделните части.

На старта на третия сет поставеният под номер четири допусна спад в концентрацията си и това бе моментално наказано от квалификанта, който откри сметката си с пробив. Това обаче бяха и последните успешни минути за Имер, тъй като още в следващия гейм Рууд си върна диригентската палка и спечели следващите 5 гейма, за да си подсигури победоносното начало в Париж.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Летящ старт за миналогодишния финалист: Рууд не показа милост в първия си мач в Париж Мирела Николова
Теми:  
atp | каспър рууд | Обзори | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook