Летящ старт за Сабаленка: Срази сензацията от Аустрелиън Оупън на старта в Доха!

от в 19:33 на 22.02.2022
Мирела Николова

Ализе Корне напомни за най-добрите си времена на тазгодишното Открито първенство на Австралия, където достигна до четвъртфиналите след серия престижни победи, но днес тя не съумя да повтори подвизите си от Мелбърн и преклони глава пред световната №2 Арина Сабаленка. Беларускинята бе пределно концентрирана от началото до самия край на двубоя и напълно заслужено достигна до крайния успех 6:2 6:2, без да допусне опонентката ѝ дори да достигне до брейкбол. Така тя си осигури участие във втория етап, където ще срещне Жил Тайхман.

Още от дебютните минути на мача френската представителка изпитваше сериозни затруднения от начален удар, които допълнително се задълбочаваха заради изключително мощните удари на топ поставената, която не оставяше безнаказан нито една по-плитка топка от страна на своята съперничка. Така се стигна до два пробива в актива на Сабаленка и не след дълго откриващата част отиде в нейната сметка.

Вторият сет по нищо не се различаваше, тъй като фаворитката продължи да бъде безпощадна от всяка точка на корта и да налага своя ритъм на игра. Тя успя да вземе още първото подаване на Корне, а оттам насетне не се поколеба нито за миг на собствен сервис, с което безпроблемно поддържаше преднината си. Тя дори стигна до втори пробив в края на частта, който вече окончателно предопредели изхода на срещата в полза на световната №2.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Летящ старт за Сабаленка: Срази сензацията от Аустрелиън Оупън на старта в Доха! Мирела Николова
Теми:  
wta | ализе корне | Арина Сабаленка | доха | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook