Летящ старт за защитаващия шампион: Медведев се разправи с бивш финалист от Sofia Open

от в 02:39 на 24.03.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев трябваше да претърпи разочарование на финала в Индиън Уелс, където беше категорично надигран от Карлос Алкарас, но руснакът определено изглежда готов да се реваншира в Маями, където условията са далеч по-бързи и му пасват отлично. Неслучайно бившият номер едно завоюва трофея от надпреварата през миналия сезон, а днес започна своята защита на титлата с убедителен триумф над Мартон Фучович - 6:4 6:2. Любопитното е, че това беше повторение на финала от Sofia Open 2019, когато отново Медведве излезе победител и той вече има преднина от 4:1 победи в преките си срещи с унгареца, а в третия кръг му предстои да премери сили с бившия представител на топ 10 - Камерън Нори.

Двубоят изобилстваше от продължителни разигравания в началните минути и Фучович нямаше проблеми да поддържа високото темпо на световния номер четири, ала постепенно умората налегна непоставения играч и фаворитът проби за преднина от 3:2 в своя полза. Последваха спокойни мигове за сервиращите, което напълно устройваше миналогодишния шампион и за него нямаше никакви трудности по пътя му да се поздрави с успеха в първия сет.

С напредването на сблъсъка, то ставаше все по-ясно, че Фучович няма нужната решителност, за да предложи нещо по-различно на корта и продължаваше да играе в удобното за неговия опонент русло, а това доведе до два поредни пробива в сервис геймовете на унгареца, чиито съпротивителни сили бяха напълно пречупени и скоро Медведев подпечата мястото си в следващата фаза на състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Летящ старт за защитаващия шампион: Медведев се разправи с бивш финалист от Sofia Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook