Лион: Корда отстрани Ербер, Нишиока пречупи Юмбер след обрат

от в 22:21 на 17.05.2021
Тея Кръстева

20-годишният американец Себастиан Корда записа труден успех над представителя на домакините Пиер-Юг Ербер на турнира в Лион със 7:6(5) 6:4. Следващото изпитание пред пътя на младия талант ще бъде победителят от двубоя Феликс-Оже Алиасим - Лоренцо Музети.

Срещата започна катастрофално и за двамата тенисисти, които си размениха по един пробив, само че Корда успя да нанесе нов удар по сервиса на своя съперник и така да поведе с комфортното 4:2. По всичко личеше, че това ще бъде лесно приключена откриваща част от страна на американския тенисист, който при 5:4 и сервис на Ербер достигна до 3 точки за спечелване на сета, само че французинът се измъкна от трудното положение, което му вдъхна и капка увереност. Постъпи моментален рибрейк, реализиран от французина за 5:5, а по този начин представителят на домакините изпрати частта в решаващ тайбрек, напълно възвръщайки интригата. 20-годишният Корда бе на път да пропилее аванс от 5:0, но все пак успя да оползотвори преднината си и да изпрати откриващия сет в историята след 7:6(5).

Вторият сет бе изключително оспорван, като че ли Пиер-Юг бе по-добрият представящият се тенисист, достигайки на два пъти до точки за брейк. Корда обаче се измъкваше успешно от кризисните ситуации, като това му вдъхваше допълнителен кураж, а при 5:4 и сервис на Ербер американецът сложи край на спора в мача - 6:4.

Французинът Уго Юмбер преклони глава с 3:6 6:3 6:4 пред японеца Йошихито Нишиока в първи кръг на домашния турнир в Лион. Срещата започна отлично за представителя на домакините, който до 1:5 в първия сет демонстрираше отлична игра, обаче оттам нататък Юмбер беляза сериозен спад в представянето си, допускайки единият пробив в първия сет да му върне върнат за 3:5, само че въпреки затрудненията французинът спечели откриващата част.

Юмбер ставаше все по-колеблив, като предаде втория сет, инкасирайки пробив в най-неподходящия момент за 5:3. Заключителната част бе изключително оспорвана, като двамата тенисисти достигнаха до общо 11 точки за пробив. Една идея по-убедителната игра от страна на Нишиока в решаващите моменти се оказа ключова и по този начин японецът си осигури двубой срещу победителя от сблъсъка Гаел Монфис - Лойд Харис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лион: Корда отстрани Ербер, Нишиока пречупи Юмбер след обрат Тея Кръстева
Теми:  
себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook