Липса на професионализъм или не: Тони Надал призна, че е подкрепял племенника си

от в 10:57 на 30.05.2022
Калоян Соколов

Тони Надал несъмнено е човекът, който е с най-големи заслуги за успехите на своя племенник Рафа. Чичото на Матадора e причината изобщо той да се занимава с тенис и днес да бъде един от най-великите играчи в историята на спорта. Специалистът работи заедно с 21-кратния шампион от Шлема до началото на 2017-а, когато бива заменен от Карлос Моя и се отдава на работата по своята академия в Манакор. През миналия сезон обаче се стигна до интересен преход от страна на треньора, защото той се съгласи да работи заедно с Феликс Оже-Алиасим, като досега сътрудничеството между двамата е повече от успешно, тъй като канадецът проби в топ 10 и наскоро спечели първата си ATP титла, триумфирайки в Ротердам.

Тазгодишният Ролан Гарос пък предложи интересен казус, защото Надал и Оже-Алиасим трябваше да се изправят един срещу друг, а чичо Тони отказа да заеме мястото си в щаба на канадеца за двубоя и заяви, че няма да му помогне по никакъв начин да победи неговия племенник. В крайна сметка Рафа се наложи над младия си опонент в петсетова битка, а ето какво сподели чичо му веднага след двубоя:

"Колебаех се дали изобщо да присъствам, но реших да заема неутрално място в ложите. Феликс си Феликс, само че тук става въпрос за моя племенник и подкрепях именно него. Радвам се, че спечели и продължава напред, тъй като този турнир е изключително специален за нас двамата.

Изказванията на Надал пък породиха множество коментари, които осъждат позицията му и смятат, че изобщо не е редно да дава такова интервю, както и да изоставя играча си в подобен момент. Повечето привърженици на световния номер 9 са извънредно обидени от поведението на неговия треньор, а голямата част от тях са на мнението, че Тони Надал трябва да бъде уволнен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Липса на професионализъм или не: Тони Надал призна, че е подкрепял племенника си Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | рафаел надал | ролан гарос 2022 | тони надал | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook