Липса на спортсменство: Путинцева си позволи да имитира Швьонтек по време на мача им (видео)

от в 11:00 на 14.05.2024
Елеонора Александрова

Срещата между Ига Швьонтек и Юлия Путинцева преди броени днес бе пример за това как не трябва да се държи един спортист на високо ниво. Макар и втората ракета на Казахстан да бе дала сериозен отпор на световната номер 1, то Швьонтек показа класата си в най-ключовите моменти и успя да победи 41-вата в света с 6:3 6:4.

Провокативното поведение на Путинцева на корта обаче винаги е било една от основните теми за разговор в тенис обществото и често сме я виждали как едва стиска ръката на съперничките си при поздрав на мрежата и не ги поглежда.. Мачът срещу Швьонтек не бе изключение, като при 6:3 3:4 (40:0) казахстанката демонстративно имитираше опонентката си, движейки главата си нагоре-надолу, докато световната номер 1 сервираше.

Доста от феновете на тениса забелязаха това и изразиха възмущението си от поведението на Путинцева, смятайки поведението ѝ за "неспортсменско" и "детинско", а самата тенисистка не спря да се оплаква от въпросния тик, който има нейната съперничка и през цялото време се опитваше да разконцентрира световната номер едно, само че тези номера не дадоха резулат и непоставената тенисистка заслужено напусна турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Липса на спортсменство: Путинцева си позволи да имитира Швьонтек по време на мача им (видео) Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | рим | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook