Липсата на странични съдии доведе до разгорещени спорове (ВИДЕО)

от в 11:48 на 23.07.2020
Анисия Стоева


Поради пандемията от коронавирус месеци наред нямаше тенис, но сега виждаме да стартират много турнири, разбира се, с някои ограничения, за да се предотврати разпространението на вируса. За съжаление, едно от тези ограничения доведе до спор в скорошен мач от надпреварата, организирана от Янко Типсаревич.

https://twitter.com/Stroppa_Del/status/1285954358560075778?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1285954358560075778%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.essentiallysports.com%2Fwatch-removal-of-line-judges-leads-to-heated-argument-between-tennis-players-borna-coric-damir-dzumhur-tennis-news%2F

Една от мерките, предприета в някои тенис събития, е отстраняването на страничните съдии. Това бе въведено с цел намаляване броя на хората на корта. За съжаление, липсата на така наречените лайнсмени доведе до противоречия между Дамир Джумхур и Борна Чорич на шампионата в Белград. Както можете да видите във видеото, Джумхур спори със съдията на стола, че сервисът на Чорич не е влязал в очертанията, което е очевидно, че е вярно. Подобни спорове са много често срещани в тениса, но отстраняването на съдиите по линиите по време на надпреварите доведе до намаляване на точността на повикването.

съдии

Друго събитие, чиито организатори решиха да отстранят лайнсмените на повечето тенис кортове, е US Open. Там редовните арбитри ще бъдат заменени от електронна система, която ще се използва на повечето игрища. Това е в допълнение към многото ограничения, които US Open вече въведоха.

съдии

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Липсата на странични съдии доведе до разгорещени спорове (ВИДЕО) Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook