Липсващите на Ролан Гарос: Кои големи имена пропускат надпреварата във френската столица?

от в 17:27 на 18.05.2024
Елеонора Александрова

Турнирът в Ролан Гарос наближава, като най-големите фаворити при мъжете и при жените ще се борят за титлата, а Новак Джокович и Ига Швьонтек ще са в ролята на действащи шампиони. 

Някои от най-емблематичните имена в света на тениса обаче ще отсъстват от надпреварата във френската столица, като например Иржи Лехечка, Марин Чилич, Факундо Диас Акоста, Каролина Мухова, а участията на Яник Синер и Джесика Пегула са под въпрос.

Напомняме ви, че Иржи Лехечка получи контузия по време на дебютния си Мастърс полуфинал, който бе в Мадрид. Това принуди чеха да се оттегли от срещата си при резултат 3:3 в първия сет, както и да се оттегли от Рим и от най-големия клей турнир през годината.

Последните 15 месеца са тежки за един от най-успешните тенисисти в ерата на Голямата тройка - Марин Чилич. През 2023-та хърватинът изигра едва три мача, като причините беше операция в областта на коляното, а бившият номер 3 изглеждаше готов да направи своето окончателно завръщане в началото на тази година. След февруари обаче той получи ново нараняване на коляното, поради което трябваше да се подложи на операция. Това принуди бившият шампион от US Open да обяви в социалните мрежи, че няма да вземе участие в Ролан Гарос.

Един от най-прогресиращите играчи през последните няколко месеца, Факундо Диас Акоста, също бе принуден да се сбогува с мечтата си да покаже най-доброто от себе си на най-голямата надпревара любимата си настилка. Контузия на ключицата броени седмици преди турнира в Париж накара южноамериканеца да се оттегли от турнира в Рим, а изглежда той не изглежда физически оптимален да се състезава и във Франция.

Миналогодишната финалистка на Ролан Гарос, Каролина Мухова, претърпява поредната си тежка контузия, поради което тя не изигра нито един мач през 2024-та. Нараняването на чехкинята киткатата, а световната номер 14 все не изглежда готова да се завърне на конкурентното си ниво.

Участията на някои от топ играчите са под въпрос. Световният номер 2, Яник Синер, получи болки в бедрото по време на турнира в Мадрид, като постепенно те ставаха все по-силни, което бе и причината, поради която италианецът се оттегли от надпреварата преди четвъртфиналния си сблъсък с Феликс Оже-Алиасим. Днес Синер даде признаци на възстановяване, тренирайки за Ролан Гарос.

Представителката на топ 5, Джесика Пегула, получи контузия малко след началото на клей сезона и взимайки участие само в Чарлстън и в Billie Jean King Cup, американката би могла да влезе в действие в Ролан Гарос с много по-малко игрова практика от останалите топ тенисистки. Информация за това дали ще участва все още липсва, а не бива да забравяме, че Карлос Алкарас взе участие на само един турнир от началото на клей сезона и все още среща сериозни проблеми да се справи с проблема в областта на дясната си предмишница.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Липсващите на Ролан Гарос: Кои големи имена пропускат надпреварата във френската столица? Елеонора Александрова
Теми:  
джесика пегула | Иржи Лехечка | каролина мухова | марин чилич | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook