Лишен от шанс за последен мач на Уимбълдън: Радукану избра себе си и развали тандема с Мъри

от в 16:46 на 06.07.2024
Елеонора Александрова

Най-дългоочакваният двубой при смесените двойки, а именно Анди Мъри и Ема Радукану срещу Марсело Аревало и Шуай Жанг - няма да се проведе.  Днес шампионката от US Оупън през 2021-ва обяви, че няма да успее да партнира с легендарния си сънародник, като официалната причината затова е проблеми усещане за скованост в дясната китка.

"За съжаление тази сутрин се събудих с известна скованост в дясната си китка, така че реших да взема много трудното решение да се оттегля от смесените двойки тази вечер. Разочарована съм, тъй като наистина очаквах с нетърпение да играя с Анди, но трябва да се пазя."

Въпреки физическия си проблем, бившата номер 10 продължава участието си при синглите, където иска да се фокусира, за да се бори за място на 1/4 финалите срещу квалификантката Лулу Сън. Точно това накара редица фенове да обвинят Радукану в това, че е използва версията с китката за оправдание, след като до голяма степен неочаквано достигна до четвъртия кръг поединично и всичко е с цел да се освободи от поетия ангажимент към бившия номер едно.

С оттеглянето на Радукану, мачът на сър Анди в мъжките двойки, заедно с брат му Джейми, се оказа последен за него на "свещената трева", а Роджър Федерер няма да може да подкрепи своя някогашен конкурент и по настоящем приятел, въпреки че днес беше забелязан на кортовете на Уимбълдън.

Източник: Yahoo Sports


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Лишен от шанс за последен мач на Уимбълдън: Радукану избра себе си и развали тандема с Мъри Елеонора Александрова
Теми:  
atp | wta | анди мъри | ема радукану | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook