Любопитен момент: Падналата шапка на Мъри отложи победата на Оже-Алиасим (видео)

от в 19:39 на 11.02.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Феликс Оже-Алиасим записа двусетов успех над Анди Мъри, елиминирайки го на осминафиналите на АТР 500 турнира в Ротердам. Двубоят предложи вълнуващ тенис на зрителите, но в последните си минути срещата бе белязана от изключително любопитен момент, който забави края на мача, но все пак не промени изхода му.

Ситуацията се разигра във втория сет при резултат 5:4 40:15 в полза на Оже-Алиасим, който имаше два поредни мачбола на собствен сервис. По време на последвалото разиграване при изпълнението на форхенд шапката на британеца падна на земята и той спря да играе. Канадецът не забеляза това и продължи, като помисли, че е успял да пласира завършващ удар и респективно е спечелил двубоя. Мъри обаче настоя точката да бъде преиграна, тъй като инцидентът е повлиял на концентрацията му. 

Тогава двамата играчи се приближиха към мрежата и британецът обясни случилото се, обръщайки се към съдията на стола и своя опонент: "Не се опитвам да измамя. Ударих топката и в същия момент шапката ми падна, при което спрях да играя. Феликс, наистина това се случи. Съжалявам".

Младокът се съгласи със съперника си, след което точката бе преиграна и спечелена от Мъри. Въпреки това Оже-Алиасим не позволи да изпусне аванса си и при втория мачбол затвори сблъсъка в своя полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Любопитен момент: Падналата шапка на Мъри отложи победата на Оже-Алиасим (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | любопитно | ротердам | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook