Любопитна среща: Вайда в съперниковата ложа при следващия мач на Джокович в Париж

от в 17:14 на 24.05.2022
Мирела Николова

Мариан Вайда бе неразделна част от екипа на Новак Джокович през последните повече от 15 години, като именно той стои в основата на всеки един от досегашните 20 триумфа на сърбина в Големия шлем. Двамата започнаха сътрудничеството си през 2006 г., като прекъснаха съвместната си работа за период от 1 година от пролетта на 2017-а до април 2018-а, преди пътищата им окончателно да се разделят в началото на месец март този сезон.

По време на всичките тези години двамата развиват специална връзка, която излиза далеч извън границите на професионалните отношения, и самият Джокович споделя как чувства словака като част от семейството. От своя страна, специалистът също засвидетелства своята привързаност към бившия си подопечен, заявявайки, че независимо от обстоятелствата, си остава най-голямата подкрепа на Ноле както на корта, така и извън него.

През утрешния ден обаче на Вайда ще му се наложи да бъде в една крайно непозната за себе си позиция. В началото на този месец словакът започна работа със своя сънародник Алекс Молчан, като именно той е следващият опонент на световния №1 в Париж. Днес младокът постигна четирисетов успех над световния №54 Федерико Кория с 6:3 6:4 3:6 6:3 и в сряда ще се изправи срещу Джокович в битка за място в третия кръг на Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Любопитна среща: Вайда в съперниковата ложа при следващия мач на Джокович в Париж Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс молчан | мариан вайда | новак джокович | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook