Любовта възтържествува: Циципас и Бадоса се поздравиха с успех при дебюта си на двойки!

от в 18:09 на 21.12.2023
Мартин Петков

Отборът на най-добрия ни тенисист Григор Димитров в демонстративния турнир World Tennis League - "Каните", записа втора победа в сблъсъка срещу "Орлите" и се приближава към крайния успех в съревнованието. В този случай на корта рамо до рамо за тима на българина излезе влюбената двойка Стефанос Циципас / Паула Бадоса, които най-после дебютираха като тандем и в тениса, при това по крайно впечатляващ начин, надделявайки над дуото, съставено от двама "мейджър" шампиони, Даниил Медведев / София Кенин с 6:4.

Така преднината за "Каните" в общия резултат на двубоя се увеличава до 12:7 точки, а след по-малко от четвърт час предстои в игра да видим и Григор, който ще обедини сили именно с гърка за мач в карето срещу Медведев и Андрей Рубльов.

Стартът на сблъсъка не предложи особено интригуващи моменти, предвид факта че мъжете основно доминираха събитията на корта и бързо слагаха точка на спора в разиграванията. Постепенно обаче испанката започна да впечатлява с формата си, при своето завръщане от контузия, като демонстрира високо ниво в силовите размени с Кенин от дъното на корта, докато Стефанос бе безупречен при представянето си в близост до мрежата и чрез страхотно бекхенд воле материализира шанса за пробив пред тима си - 4:3. Впоследствие двамата влюбени не срещнаха никакви колебания при собствените си подавания и без да оставят шансове за нещо пред руснака и бившата шампионка от Аустрелиън Оупън, узакониха триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Любовта възтържествува: Циципас и Бадоса се поздравиха с успех при дебюта си на двойки! Мартин Петков
Теми:  
world tennis league | григор димитров | даниил медведев | паула бадоса | софия кенин | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook