Лойд Харис: Време е да сложим край на доминацията на Федерер, Джокович и Надал

от в 18:54 на 16.09.2021
Георги Евстатиев

Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович са едни от символите на тениса и смело може да се каже, че са най-великите в историята на спорта. Техните постижения не могат да се сравняват с на никой друг играч, но всичко си има край и този край изглежда по-близо от всякога. В това вярва и Лойд Харис. Според него е дошло времето на младите да изместят Големите трима и все повече да се усеща присъствието им в тура. Южноафриканецът е един от представителите на тази по-млада генерация. Съвсем наскоро Харис отбеляза големи победи над Надал, Хачанов и Шаповалов, които по неговите думи, са му вдъхнали още повече увереност, че може да побеждава най-големите. Ето какво още сподели 24-годишният тенисист:

„Наистина Джокович беше неудържим в турнирите от Големия шлем, никой не успя да го спре до последния мач. Тогава той се изправи срещу много труден опонент в лицето на Даниил Медведев, който показа страхотен тенис. По-младото поколение показва значителен напредък през настоящия сезон. Зверев спечели златен медал от Олимпийските игри, Медведев триумфира на US Open. Ако сега погледнете топ 50, ще видите много повече млади играчи отколкото през последните 20 години. Познавам тези момчета от дълго време, състезавали сме се още като юноши и е чудесно да видя прогреса във всички нас. Мисля, че е крайно време да сложим край на доминацията на Големите трима. 

Със сигурност съм изпълнен с по-голяма увереност след скорошните ми победи. Когато играеш срещу Рафа, Роджър или Джокович, трябва да вярваш, че можеш да ги победиш независимо от голямото предизвикателство, което ти предстои. Невероятно е да се изправиш срещу тези легенди, пред аплодисментите на толкова много хора. Винаги мотивацията срещу тях е по-голяма, защото чувството да споделяш един корт с тях е специално“, изказа мнението си южноафриканеца.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Лойд Харис: Време е да сложим край на доминацията на Федерер, Джокович и Надал Георги Евстатиев
Теми:  
лойд харис | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook