Лондеро надигра Пея в драматичен двубой и спечели надпреварата в Кордоба!

от в 02:54 на 11.02.2019
В
Хуан-Игнасио Лондеро спечели аржентинското дерби с Гуидо Пея и така триумфира с титлата в Кордоба!

Първата част започна с моментален пробив за Пея, а Лондеро изглеждаше смутен при първата си поява на АТП финал и правеше грешка след грешка.

Постепенно Хуан-Игнасио се поотпусна и започна да напомня за играта си, която  го изведе дотук в турнира, а форхендът му създаваше огромни неприятности на Пея.

По-младият от двамата аржентинци дори имаше шанс да върне пробива, но след майсторска къса и стоп-воле с гръб към корта, Пея се измъкна от ситуацията, а докрая удържаше подаванията си и успя да вземе сета.



Левичарят продължаваше да надгражда предимството си във втората част и макар Лондеро да бе по-актиният играч, Гуидо се защитаваще перфектно и дочакваше неочността от ракетата на съперника си.

Така се стигна до 4:2 и изглеждаше само въпрос на време докато Пея се поздрави победата, ала противникът му с мощната подкрепа от публиката започна да играе на ръба на риска и нижеше уинър след уинър, което му донесе спечелването на пет от следващите шест гейма, а така сетовете бяха изравнени.



Решаващият сет започна мечтано за Лондеро, който поведе с 2:0 гейма, но Пея осъществи моментален рибрейк.

Хуан-Игнасио обаче се събра и бързо върна преднината си, печелейки един гейм изпълнен с маратонски разигравания, а сякаш това бе и решаващия момент, тъй като след това Лондеро безпроблемно затвори мача и по този начин спечели първата си АТП титла!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лондеро надигра Пея в драматичен двубой и спечели надпреварата в Кордоба! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook