Лопес и Тиафо откриха участието си в Антверпен с двусетови победи

от в 19:52 на 19.10.2020
Петър Колев

Испанецът Фелисиано Лопес се класира за втория кръг на турнира от категория ATP 250 в Антверпен след победа в последователни сетове над Томи Пол. Ветеранът се възползва отлично от бързия корт в зала, като рядко влизаше в дълги разигравания и не позволяваше на американеца да развие напълно играта си. В следващия кръг на надпреварата световният №62 ще срещне победителя от мача между Ришар Гаске и поставения под №8 Алекс де Минор.

Мачът започна равностойно, като и двамата тенисисти съумяваха да взимат лесно подаванията си. Пръв до възможност за пробив достигна американецът, но Лопес измъкна подаването си след поредица първокласни излизания на мрежата. От своя страна и испанецът започна да атакува сервиса на своя противник, като осъществи пробив за 4:2 от втория си опит. До края на частта Фелисиано нямаше затруднения при сервис и поведе в отделните части след 6:3.

Пол не успяваше да се противопостави в сервис геймовете на испанеца и също така понижи нивото си от начален удар. Той инкасира два пробива във втория сет, като не успяваше да намира отговор на честите излизания към мрежата на Лопес. Испанецът играеше изключително агресивно и търсеше възможно най-крактото развитие на точките. Без особени трудности след малко повече от час игра на корта Фелисиано затвори срещата за крайното 6:3 6:2.

Своето място във втория кръг на надпреварата намери и световният №63 Франсис Тиафо, който отстрани шестия поставен Душан Лайович в два сета. Темпото в първия сет се диктуваше от американеца - той беше концентриран, движеше се отлично по корта и осъществяваше множество уинъри както от форхенд, така и от бекхенд. Тиафо реализира два пробива, за да поведе в отделните части след 6:3.

Лайович подобри представянето си във втория сет, като дори реализира пробив за 4:3. Сервирайки за спечелване на частта обаче, сърбинът се пропука - поставеният под №6 пропусна сет пойнт и допусна рибрейк, като така американецът се добра до паритет в геймовете - 5:5. Достигна се до тайбрек, в който отново Лайович поведе в резултата при 3:0, пропусна втори сет пойнт при 6:5 и допусна пълен обрат в частта - Тиафо затвори мача за крайното 6:3 7:6(6) след час и 20 минути игра на корта, осъществявайки първия си мач пойнт.

Във втори кръг американецът ще се изправи срещу победителя от мача между Даниел Еванс и Салваторе Карузо. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лопес и Тиафо откриха участието си в Антверпен с двусетови победи Петър Колев
Теми:  
антверпен | фелисиано лопес | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook