Лопес пречупи Алиасим във вълнуващ спектакъл и осигури ветерански финал срещу Симон в Куинс!

от в 20:28 на 22.06.2019
В
37-годишният Фелисиано Лопес за пореден път демонстрира класата си на тревните кортове, като днес техничният испанец реализира нов обрат, този път срещу младата звезда Феликс Оже-Алиасим. След крайното 6:7(3) 6:3 6:4 Фели се класира за третия си финал в Куинс, където той ще се изправи срещу друг ветеран в лицето на 34-годишния Жил Симон.

Мачът беше изключително качествен, като двамата често изпъкваха с впечатляващи изпълнения както от основната линия, така и в близост до мрежата. Началните удари на тенисистите също функционираха на високо ниво особено когато трябваше да се отразяват възможности за пробив.



Съответно пробиви в първия сет нямаше, макар че Лопес и Оже-Алиасим изпуснаха общо два брейкбола в рамките на откриващата част, като така се стигна до тайбрек, в който канадецът първи спечели точка при посрещане, за да поведе с 4:2, а скоро спечели и двете си точки на сервис, гарантирайки си три поредни сетбола. Още първият такъв бе оползотворен след нов минибрейк в точка на Феликс, който по този начин се доближи на сет от класиране на финала.



Вторият сет можеше да започне катастрофално за Лопес, който изостана с 15:40 на начален удар в откриващото си подаване, но в крайна сметка левичарят обърна сервис гейма си, повеждайки в резултата, като при 1:0 бе негов ред да достигне до два поредни брейкбола. Най-накрая този път се достигна до пробив, който бе и първият такъв, който Оже-Алиасим инкасира в рамките на надпреварата, а Лопес бе непоколебим до края на частта, форсирайки трети решителен сет след поредица от безответни подавания.



Началото на третата част за малко да се повтори напълно, тъй като Фелисиано отново отърва ранния брейк, заличавайки този път три точки за пробив, а в последвалия гейм достигна от своя страна до брейкбол. Феликс обаче не позволи подобно развитие и съумя на свой ред да обърне развитието на подаването си. Все пак интензитетът у младока рязко спадна и още в следващия си гейм той отново срещна неприятности, като този път той изостана с 0:40 след поредица от непредизвикани грешки. Поредната неточност от неговата ракета означаваше и пробив в сметката на техничния испанец, като оттук насетне мачът бе на неговата ракета.



Все пак десничарят имаше точка за моментален рибрейк, но отново опитът на Лопес си каза думата и той скоро поведе с 4:2. Последваха два безметежни сервис гейма, когато Алиасим изостана с 0:40, сервирайки за оставане в турнира. В този момент обаче 21-вият в света показа, че не е случаен и отрази всичките мачболи след изключително дръзка игра. Последва нов такъв, който бе отразен след безкомпромисен ас, като в крайна сметка канадецът се пребори за подаването си, карайки своя съперник да сервира за успеха в двубоя.

Все пак Лопес отново демонстрира огромно хладнокръвие и набързо поведе с 40:0, като този път прошка за младока нямаше, а след поредната елегантна проява на мрежата от страна на испанеца впечатляващата му победа бе факт!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лопес пречупи Алиасим във вълнуващ спектакъл и осигури ветерански финал срещу Симон в Куинс! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook